Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

WAKE THE FUCK UP!!!




Και ενώ φαίνεται ότι οι πολίτες σε διάφορα μέρη ξυπνούν σιγά-σιγά από το λήθαργό τους, συμπαρασύροντας και τους τοπικούς άρχοντες, εδώ στον Πειραιά ακόμα ροχαλίζουμε μακαρίως όσο αφορά την ποιότητα ζωής.

Στο Βόλο, ας πούμε, σχεδιάζουν ολική ανάπλαση της παραλίας με πεζοδρόμους, ποδηλατόδρομο και τραμ. Στο Ελληνικό επίσης προχωρούν σε αναπλάσεις δρόμων και περιοχών. Ακόμα και στην Αθήνα, ο πιο φαντεζί δήμαρχος όλων των εποχών (ίσως μετά τον Αβραμόπουλο), αποφασίζει απαγόρευση των αυτοκινήτων τα παρασκευοσαββάβατα στου Ψυρρή (επιτέλους!!!) και κόβει τις άδειες λειτουργίας νέων μαγαζιών.

Παράλληλα, στην ίδια εφημερίδα διαβάζω για την άθλια κατάσταση από τις καταπατήσεις από 259 καταστήματα στον Πειραιά. Ο δήμαρχος Φασούλας το μόνο που κάνει είναι να κόβει ακριβά πρόστιμα ενώ 4577 τραπεζοκαθίσματα (ο αριθμός είναι πραγματικός) και εκατοντάδες κατασκευές -- από τζαμαρίες μέχρι... νεροχύτες! --- ξεφυτρώνουν χωρίς κανέναν έλεγχο στα πεζοδρόμια στα ωραιότερα μέρη της πόλης: Καστέλλα, Μικρολίμανο, Πασαλιμάνι, Ζέα, Φρεαττύδα. Το ίδιο και οι ακαλαίσθητες και επικίνδυνες διαφημιστικές πινακίδες. Όχι μόνο δεν έχεις από πού να περάσεις, όχι μόνο δεν μπορείς να ευχαριστηθείς τίποτα, ούτε τη θάλασσα ούτε μια βόλτα με τα πόδια, αλλά τίποτα δεν βελτιώνεται! Τίποτα δεν αλλάζει ποτέ, όσα πρόστιμα κι αν πληρώσουν ορισμένοι καταστηματάρχες!!

Δεν ξέρω ποια είναι η λύση ακριβώς, αν θα πρέπει να γίνει πιο αυστηρή η νομοθεσία ή κάτι τέτοιο, αλλά δεν είναι δική μου δουλειά να βρίσκω τις λύσεις. Όλους αυτούς τους τύπους που κάθε φορά αποδεικνύονται πιο ανεκδιήγητοι κι από τα ανέκδοτα, τους εκλέγουμε γι αυτόν ακριβώς το λόγο: για να βρίσκουν και να εφαρμόζουν τις λύσεις κάθε φορά. Αλλά για ποιο λόγο να ζοριστούν να βρουν τις λύσεις αφού τα μαγαζιά χώνουν απίστευτα ποσά στο δήμο για τις άδειες κι οι πολίτες παραμένουν βουβοί και συμβιβασμένοι;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι υπόλοιποι, ναι! Αφήστε μόνο τον φουκαρά το σκυλάκο της φώτο ήσυχο. Αυτός μια χαρά είναι έτσι και δεν πειράζει και κανένα...
Επί της ουσίας, δύο λύσεις υπάρχουν. Ή Δήμαρχοι με βούληση που δεν λαδώνονται (να μου πείτε που φυτρώνουν να πάρω τέτοιο λίπασμα), ή κινήσεις πολιτών που ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ το χώρο τους (στήνουν αντι-καταλήψεις χώρων, ξηλώνουν παράνομες κατασκευές κλπ). Το νομικό πλαίσιο είναι σαφή και επαρκέστατο. Καμιά επιχείρηση δεν έχει χαρτιά κατάληψης χώρου. Μόνο για ελάχιστα τραπεζοκαθίσματα και αυτά σε αναλογία κύριας επιχείρησης και ασφαλής και απρόσκοπτης προσπέλασης από το κοινό.
Θεωρητικά πρέπει να μπορείς να κάθεσαι ελεύθερα σε όποιο πεζούλι του Τουρκολίμανου, πλ. Αλεξάνδρας, Πασαλιμανιού ακόμα και ανάμεσα στα τραπέζια, ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν πολλά περισσότερα παγκάκια δημόσια χρήσης.
Άστα βράστα!!

Banshee είπε...

Αλήθεια, δεν υπάρχει κάποια κίνηση πολιτών στον Πειραιά; Δεν έχω ακούσει τίποτα απολύτως.

Δημοσίευση σχολίου