Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010

Κοκογάμοι

Και ξεκινώ βεβαίως τη νέα σεζόν με το γεγονός του γάμου του Κοκογιού που θα γίνει στις Σπέτσες. Τα μάθατε ελπίζω. Ο γκλαμουράτος δήμαρχος έκανε ήδη δηλώσεις για το πόσο περήφανος είναι ο σπετσιώτικος λαός που θα δεξιωθεί βασιλείς και λοιπούς διακοσμητικούς, χωρίς να κάνει βέβαια λόγο για την τεράστια αναστάτωση που έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία το όλο ιβέντ: οι καλεσμένοι θα μεταφερθούν με πούλμαν από το Πόρτο Χέλι σε ένα νησί όπου η χρήση του αυτοκινήτου απαγορεύεται. Πρώτη καταπάτηση. 

Δεύτερη καταπάτηση οι ...δύτες που θα βουτάνε, λέει, 24 ώρες το 24ωρο στο βυθό για να είναι σίγουροι ότι δεν θα πάει κάνας μπατίρης να μπει στο πριβέ σουαρέ και τους το χαλάσει. Θέλουν ιδιωτικότητα οι άνθρωποι, αυτό κάνει μπαμ. Τρίτη καταπάτηση: προσωπικό ασφαλείας θα σαρώνει τους πάντες και τα πάντα στο νησί. Οι εξονυχιστικοί έλεγχοι θα έχουν, υποθέτω, σκοπό την αποτροπή ταραχοποιών γιαουρτοφόρων στοιχείων, αλλά και των παχουλών κυριών της καλής (αλλά όχι αρκετά για να παραστεί) κοινωνίας που θα θελήσουν να φωτογραφήθούν σε κάποιο ενσταντανέ μαζί με την καμαριέρα της Καμίλας ή της Μαριάννας Λάτση. (Ναι, ναι, οι ίδιες που πιάνουν κάθε χρόνο πρώτο στασίδι στην Αρμάτα).

Πάντως πολύ θα ήθελα να ήμουν από μία μεριά να δω την βασίλισσα Ελισάβετ, που έχει, λέει ,αδυναμία στον κοκογιό (!! Μα γιατί μανδάμ; Τι σας εξάπτει εις τον νέον;) να ανεβαίνει με σατέν χοντροτάκουνο πασούμι τα σκαλιά ορθοδόξου μητροπόλεως για να παρακολουθήσει το μυστήριο. Ξύπνια, να υποθέσω.

Μυστήριο βεβαίως και η βλακώδης σκέψη να αναβληθεί ο γάμος για του χρόνου, λόγω λέει, οικονομικής κρίσεως! Ευτυχώς επικράτησαν νηφαλιότερες απόψεις. Από άρτο μπορεί να μην χορτάσουμε, από θεάματα πάντως....

Για περισσότερη αγάπη και θαυμασμό, μην αμελήσετε να διαβάσετε τον έξοχο Ροϊδη εδώ.

ΥΓ.Προς Σερ Έλτον Τζον
Εντάξει το τραγουδάκι για την Νταϊάνα. Αυτή τουλάχιστον ήτανε πριγκίπισσα σε υπαρκτό βασίλειο. Την αρπαχτή στον γιο του τέως χρεωκοπημένου βασιλείου τι τη θέτε;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου