Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Αισιοδοξία

Αυτή είναι η εκατοστή ανάρτηση και θέλω λίγη αισιοδοξία!!!

Η φώτο από εδώ.

6 σχόλια:

xamogelo είπε...

εγώ πάντως αν και μέσα στην μαυρίλα είμαι αισιόδοξος... ότι ο λαός θα τους πάρει με τις πέτρες...

xamogelo είπε...

ο προβληματισμός μου είναι τι γίνεται μετά.

Banshee είπε...

Κι εμένα, καλό μου Χαμόγελο αυτός είναι ο προβληματισμός μου... Δυστυχώς έχουμε μπει πια για τα καλά σ' ένα απίθανο γαϊτανάκι ανασφάλειας όχι μόνο για το τι μέλλει γεννέσθαι αλλά και για το τι αποτελέσματα θα έχει η κάθε κίνηση.. Ας είμαστε αιδιόδοξοι τουλάχιστον, αυτό σκέφτομαι κάθε μέρα...

Antoin είπε...

Η αφεντιά μου τουλάστιχον αγαπάει τη μάνα της, την αδελφή της, τις ανιψιές της, το γαμπρό της και όλους τους άλλους δεν τους μισεί. Απλά υπάρχουν, όπως υπάρχει κι η αφεντιά μου.
Αφήνω τώρα το τρίτο πρόσωπο κι επανέρχομαι σε πρώτο.
Κι επειδή τυχαίνει να είμαι straight, ερωτεύομαι γυναίκες. Όταν είμαι ερωτευμένος, βλέπω τον κόσμο πιο γλυκό. Παρασύρομαι από τα ποδαράκια, τους πισινούληδες και τα στηθάκια, και η παλέτα μου βάφεται με φωτεινά χρώματα.
Οι έρωτες φυσικά κρατάνε σχετικά λίγο, γι' αυτό ανανεώνονται, πότε εξ αιτίας μου, πότε εξ αιτίας του κοριτσιού.
Αν προσθέσω την αγάπη που τρέφω στην οικογένεια και τους περιστασιακούς έρωτες, η ζυγαριά γέρνει στο θετικό, διώχνοντας τη μαυρίλα, την κοροϊδία, την καφρίλα, την υποτίμηση της νοημοσύνης και ουκ η λίστα έχει τέλος.
Εάν έχεις οικογένεια, (sorry, δεν ξέρω αν έχεις ή όχι), ρίξε πάλι μια ματιά στην μεταξύ σας αγάπη και δεύτερον, ερωτεύσου τρελά. Δεν θα σε παρεξηγήσει ποτέ το έτερον ήμισυ, διότι όταν είμαστε ερωτευμένοι, δίνουμε περισσότερα απ' ό,τι παίρνουμε. Παραδόξως όμως, αντί να αδειάζουμε, γεμίζουμε. Πίστεψέ με. Κι αν νοιώσεις την πέτρα σου να χορταριάζει στη σχέση, δημιούργησε το σεισμό που θα φτιάξει καινούρια κατηφοριά να κυλήσεις.
Όσο για τα πολιτικο-κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αν κοιτάξεις πίσω στο χρόνο, θα δεις ότι οι μεγάλες αλλαγές έρχονται μόνο με επαναστάσεις. Πρέπει να χυθεί οπωσδήποτε αίμα για να γίνουν ριζικές αλλαγές. Για να γίνει όμως επανάσταση, πρέπει να πεινάσει κυριολεκτικά η μεγάλη πλειοψηφία. Έτσι όπως τα βλέπω, σε δεκαπέντε περίπου χρονάκια μπορεί να έχουμε σοβαρά γεγονότα.
Όσο για τα Δεκεμβριανά, δεν πάτησαν σε κάποιο σαφές ιδεολογικό πλαίσιο. Ήταν βία ενάντια στη βία, χώρια που μπήκαν και οι πλιατσικολόγοι στη μέση να χαλάσουν την όποια αυθόρμητη αντίδραση.
Anyway, ελπίζω να μη με βρίσεις, αν διαφωνείς με τις απόψεις μου.

Αγκαλιές..!

Antoin είπε...

Σχόλιο για την προηγούμενη ανάρτηση.
Την αγάπη ψάξε τη στην οικογένειά σου. Σπάνια θα προδοθεί.
Στον κόσμο, ψάξε να ερωτευτείς. Ο έρωτας είναι βάλσαμο.
Η ιστορία μας διδάσκει πως οι μεγάλες αλλαγές επιτυγχάνονται μόνο με επανάσταση και χυμένο αίμα. Αρκεί να πεινάσει η μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Όσο μετριόμαστε 20%-25% αδικημένοι, μην ελπίζεις σε καλυτέρευση. Σε δεκαπέντε περίπου χρόνια, κάτι μπορεί να γίνει.
Τα Δεκεμβριανά δεν είχαν σαφές ιδεολογικό πάίσιο. Μπήκαν κι οι πλιατσικολόγοι στη μέση, και το χάλασαν εντελώς.
Αυτοί που τα σπάνε στις διαδηλώσεις (όρα Marfin), δεν είναι αναρχικοί. Είναι παρακρατικοί χαπάκηδες που τους στρατολογούν οι ίδιες οι κυβερνήσεις από τα προγράματα αποτοξίνωσης κι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Όποτε τύχει να συλληφθούν μερικοί, τρέχουν οι εκάστοτε κυβερνητικοί να τους ελευθερώσουν. Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο. Σπέρνουν μερικούς εγκάθετους στο πλήθος που αιτούνται να εισακουστεί ο ομιλιτής και οι υπόλοιποι μαλάκες, δημοκρατικά σκεπτόμενοι, τους δίνουμε το δικαίωμα να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου.
Γι' αυτό σου λέω, ερωτεύσου και στείλε τους όλους στο διάολο.

Αγκαλιές..!

Banshee είπε...

Ω, Antoin, καλώς ήρθες, αν και μετά από καιρό...

Δημοσίευση σχολίου