Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Φέρτε πίσω τα κλεμμένα

Όλα όσα αδίκως εισπράτατε τόσα χρόνια!

Μιλάω για τους δημόσιους υπαλλήλους που απεργούν για την κατάργηση των επιδομάτων τους! Με τι θράσος βγαίνουν στο δρόμο όλοι αυτοί οι ανεκδιήγητοι κηφήνες;

Διαμαρτύρονται για την περικοπή των επιδομάτων αλλά κανένας λογικός άνθρωπος σε αυτή τη χώρα δεν αναρωτιέται το απλό: ήταν δίκαιο, σωστό ή έστω λογικό να εισπράττουν όλα αυτά τα επιδόματα τόσα χρόνια; Τι ακριβώς σημαίνει "επίδομα προσέλευσης στην εργασία", γαμώ το κέρατό μου;;!!!

Το κράτος δεν πρέπει μόνο να κόψει αυτά τα επιδόματα μαχαίρι αλλά να απαιτήσει την επιστροφή των χρημάτων από όλους αυτούς τους βολεμένους κοπανατζήδες και τεμπέληδες της ΕΡΤ, των υπουργείων, του ΙΚΑ, των ΔΟΥ και τα συναφή. ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ που παίρνατε τόσα χρόνια, αυτό πρέπει να είναι το σύνθημα.

Και ναι, ναι, ξέρω ότι το κράτος αντί να δίνει αυξήσεις έδινε επιδόματα, αλλά δεν με νοιάζει πλέον. Έχω βαρεθεί να βλέπω τη λιγότερο παραγωγική τάξη της χώρας να αμοίβεται παχυλά ΧΩΡΙΣ να δουλεύει! Ξέρω δέκα φίλες, όλες στο δημόσιο, κι όποτε τηλεφωνήσω πρωί είναι είτε για ψώνια ("πετάχτηκα μισή ωρίτσα"), είτε σε άδεια ασθενείας, είτε απεργούν.

Σε όλα τα κράτη, το δίλημμα είναι: είτε πας στο δημόσιο όπου δεν έχεις καλό μισθό αλλά έχεις σίγουρη δουλειά, είτε στον ιδιωτικό τομέα όπου αμοίβεσαι καλύτερα αλλά η δουλειά σου είναι αβέβαιη. Μόνο σ' αυτή την κωλοχώρα έχουνε καταφέρει το αντίθετο: στον ιδιωτικό τομέα οι δουλειές είναι κακοπληρωμένες και αβέβαιες και στο δημόσιο καλοπληρωμένες και σίγουρες! Φταίει μετά ο κόσμος που θέλει να μπει στο δημόσιο να αράξει;

Όχι μόνο να φέρουν πίσω τα κλεμμένα όλοι αυτοί οι κηφήνες, αλλά να καταργηθεί και η μονιμότητα ΤΩΡΑ! Θα σου πω εγώ αν θα κάνουνε απεργίες για ψύλλου πήδημα ταλαιπωρώντας εμένα για μία ακόμα φορά. Φύρα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου