Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Η φύρα πάντα στον αφρό;

Αφορμή το αποψινό δελτίο ειδήσεων στο Άλτερ με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Το ερώτημα: ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία δίνετε βήμα στους πολιτικούς κάθε κόμματος, αγαπητέ δημοσιογράφε;

Απόψε, καλεσμένοι πολιτικοί στο δελτίο ήταν ο Βασίλης Μαγγίνας και ο Χρήστος Παπουτσής.

Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι;

Μήπως ο κύριος Μαγγίνας είναι ο υπουργός Απασχόλησης που διόρισε την κορούλα του στον ΟΤΕ εκτός ΑΣΕΠ, αυτός που απασχολούσε παράνομα Ινδούς εργάτες και αυτός που είχε μία ωραία βίλα δηλωμένη ως "αναψυκτήριο";;;

Μήπως ο κύριος Παπουτσης είναι ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας που τη νύχτα που βούλιαξε το Σάμινα δεν μερίμνησε για την απογείωση των Σούπερ Πούμα ελικοπτέρων (που επίσης υπάγονταν στον υπουργείο του και καθηλώθηκαν στο έδαφος λόγω... γραφειοκρατικών θεμάτων) με αποτέλεσμα να μην αποτραπεί ο θάνατος τόσων ανθρώπων, ενώ ο ίδιος πέταξε με το προαναφερθέν ελικόπτερο την επόμενη μέρα στον τόπο της τραγωδίας; Αυτός ο υπουργός που εν υπουργεία του ταξίδευε ανενόχλητο το σάπιο, αφρόντιστο και ελλιπέστατο Σάμινα και είχαμε τόσους νεκρούς;;;


Πώς δίνετε βήμα σε αυτούς τους ανθρώπους που είναι κατά τεκμήριο ανεύθυνοι και ψεύτες;

Με ποιο κριτήριο επιλέγετε να προβάλλετε, έστω και ως κομματικούς εκπροσώπους, ανθρώπους που θα έπρεπε να αποτελούν τα πολιτικά κουφάρια του υγιους πολιτικού συστήματος για το οποίο υποτίθεται ότι κόβεστε και τις "αδυναμίες" του οποίου καταγγέλετε με ύφος σοβαρό και αγανακτισμένο κάθε βράδυ;

Και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι: κάποιος πρόσφατα-- δεν θυμάμαι ποιος-- στο Mega είχε καλεσμένο τον Βουλγαράκη. Ο υπουργός που έγινε ζάμπλουτος κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής του με την πολιτική, ξαναβρίσκει βήμα στις τηλεοράσεις! Βρέθηκε άνθρωπος που θέλει να λέγεται σοβαρός να αναδείξει ξανά αυτόν που κατάκλεψε το κράτος, δηλαδή τους πολίτες!

Πώς να εκλείψουν οι κλέφτες, οι ψεύτες, οι ανεύθυνοι, οι παρτάκηδες, οι "πολιτικοί" της απραχτής, αν εξακολουθούν να βρίσκουν βήμα; Οι εκλογές, θα πείτε, ο λαός που ψηφίζει κι επιλέγει τους εκπρόσώπους του και πράσινα άλογα. Όταν ο κυριάρχος λαός βλέπει τον Μαγγίνα και τον Παπουτσή ξανά στον αφρό, νιώθει ότι κι εκείνος δικαιούται να κάνει οτιδήποτε. Μα οτιδήπτε. Αφού όλα ξεχνιούνται, λένε, στην Ελλάδα της εφήμερης πραγματικότητας... Ορίστε η ευθύνη των δημοσιογράφων που επιλέγουν τη φύρα για να της δώσουν βήμα.

Ο λαός έχει μνήμη, λένε επίσης στην Ελλάδα. Αρκεί να μην τον κοιμίζετε.

Δεν είμαι αφελής. Είμαι απλά αισιόδοξη. Ότι υπάρχει ένας άσπιλος εκεί στις μεγάλες δεξαμενές των κομμάτων. Και ότι θα τον βρείτε. Δεν είμαι σίγουρη αν θα έχει κάτι ουσιαστικό να πει, αλλά αυτή η αβεβαιότητα ακριβώς με διατηρεί ακόμα αισιόδοξη.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα να μην έχει μνήμη, το να έχεις ξεχάσει είναι ελαφρυντικό, το να μην έχεις ξεχάσει και να επαναλαμβάνεις τις μαλακίες, είναι επιλογή.

Αntidrasex είπε...

Εσένα έχω αρχίσει και σε ερωτεύομαι....
Δεν ήταν δημοσιογράφος που είχε καλέσει τον Βουλγαράκη, ο Ευαγγελάτος ήταν.

Banshee είπε...

@Poexania
Και όπως βλέπεις στην Ελλάδα από επιλογές...

@ antidrasi+sex
O Ευαγγελάτος κιόλας! Τι να πω... Καθείς επιλέγει για το κοινό του φαντάζομαι...

ellinaki είπε...

Για να καταλάβω. Αναρωτιέσαι γιατί επιφανείς δημοσιογράφοι σιγοντάρουν συγκεκριμένους πολιτικούς;;;;;

Banshee είπε...

@ Ellinaki
Δεν αναρωτιέμαι ακριβώς. Μάλλον απογοητεύομαι, για μία ακόμα φορά με τα κριτήρια. Τι χρειάζεται για να είσαι επιτυχημένος πολιτικός - σε βαθμό να σε καλούν στην τιβί; Κάνα δυο χοντρές απάτες! Αυτό είναι όλο.

Δημοσίευση σχολίου