Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Πρωτοσέλιδο

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Καπνός χωρίς φωτιά;

Με αφορμή το γεγονός ότι η φωτιά που ξεκίνησε προχθές στην Αττική -- και που σήμερα έχει κάψει σχεδόν 140.000 στρέμματα μέχρι στιγμής -- είχε αρχική εστία το χώρο όπου θα γινόταν το ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, συζητιόταν πολύ η φήμη ότι τη φωτιά την έβαλαν οι κάτοικοι του Γραμματικού για να εμποδίσουν τη δημιουργία χώρου ταφής των απορριμάτων στο χωριό τους.

Ελπίζω να μη ζούμε σε μία κοινωνία με τ-ό-σ-ο βλάκες συμπολίτες.

Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Τα "Ζωνιανά των Κυκλάδων"

Διαβάστε εδώ για το μπάχαλο της Μυκόνου.

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Ελληνική προσαρμογή

Μεζεδάκια

Δεκαπενταύγουστος και είμαι σπίτι -- ωραία! Κι από τον τόσο καιρό που έχω να γράψω, δεν είμαι βέβαιη τι θέλω να σχολιάσω πρώτα...

* Χριστοφοράκος, Ζίμενς και εκλογές είναι πλέον πασέ. Αντιθέτως πολύ ιν είναι ο θρησκευτικός τουρισμός. Διαβάζω στα Νέα ότι η Τήνος αποκτά σοβαρό ανταγωνισμό καθώς ανοίγουν στο κοινό οι χριστιανικές κατακόμβες της Μήλου, η οποία από κλασικό ζευγαρονήσι θα καταστεί πλέον προορισμός προσκυνητών. Το χρήμα θα ρεύσει άφθονο, υποψιάζομαι....

* Επιτέλους η μικρή Αθηνά Ωνάση, που ουδεμία σχέση έχει με το Ελλάντα (και πώς να αποκτήσει άλλωστε αφού τις λίγες φορές που έχει πατήσει το χρυσό της ποδαράκι στην πατρίδα του παππού της έχει έρθει αντιμέτωπη με υστερικούς αλλαλάζοντες αυτόχθονες που την αντιμετωπίζουν ως την τελευταία ενός εξωτικού είδους) αποφάσισε, λέει, να πουλήσει το Σκορπιό. Καλά θα κάνει. Σε καλή μεριά, Athina.

* Η οικονομία μαθαίνουμε ότι πάει σκ@τ@ αλλά αυτό δε χρειαζόταν να το ακούσουμε στις ειδήσεις. Από την άλλη, ανησυχητικά είναι τα νέα για την διά νόμου επιβολή του σεξ στο Αφγανιστάν. Έχουμε κάποιους ανατολίτες εδώ που θα γουστάρανε κάτι τέτοιο, αλλά ευτυχώς που ο εθνάρχης μας έβαλε στην πολιτισμένη ΕΟΚ. Έτσι, αν ψηφιζόταν μια παρόμοια διάταξη εδώ, θα ίσχυε εξίσου για γυναίκες και άντρες! Χα!

*Τέλος, θέλω να πω ότι πρέπει να είναι βασανιστικό να είσαι κέφαλος στη νότια Αφρική. Έβλεπα προχθές ένα ντοκυμαντέρ στο ΣΚΑΙ που έδειχνε τους κέφαλους που προσπαθούσαν να βγουν στον ανοιχτό ωκεανό για να αναπαραχθούν. Το τι τους συνέβαινε στο δρόμο ήταν κάτι το απίστευτο: στα μεγάλα βάθη τους επιτίθονταν καρχαρίες, στα μεσαία βάθη τους επιτίθονταν κροκόδειλοι και στον αφρό τους επιτίθονταν οι γλάροι!!! Νισάφι πια, έβαλα ένα πιάτο φαϊ να φάω και σπάραξα στο κλάμα.

* Και τώρα που το θυμήθηκα, αυτοί οι μεταφραστές των ντοκυμαντέρ του ΣΚΑΙ πρέπει να ζουν στη δική τους άγρια χώρα του μάλμπορο. Σε ένα άλλο ντοκυμαντέρ για τα έντομα και τον τρόπο που δομούν τις κοινωνίες τους, ο σπίκερ ανέφερε, σχεδόν ερεθισμένος: "Τα μυρμήγκια τάδε δεν θα διστάσουν να κομματιάσουν με λύσσα τα έτερα μυρμήγκια δείνα. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι αυτοκρατορίες χτίζονται με ποτάμια αίμα κι αυτό τα μυρμήγκια τάδε το ξέρουν καλά..." και άλλα παρόμοια. Κουλάρετε, λέμε.